Kind in Contact - Barendrecht
Gordontraining onderwijs
<
In contact zijn met leerlingen, dat wil je toch als leerkracht?
Het vak van leerkracht en docent is een prachtig vak. Want aan de basis mogen staan van de ontwikkeling van kinderen en hen helpen groeien in kennis en vaardigheden geeft enorm veel voldoening.
Maar als leerkracht of docent sta je vaak voor grote uitdagingen: kinderen zijn sneller afgeleid door mobiele en digitale informatie en de invoering van Passend Onderwijs vraagt veel van de flexibiliteit van leerkrachten. 

Ondanks alle veranderingen blijft één ding hetzelfde, namelijk dat je als leerkracht je werk alleen voor elkaar krijgt als je in contact bent met je leerlingen. Daarbij gaat het om: hoe stel ik mijn grenzen, hoe laat ik leerlingen zich gewaardeerd voelen, hoe los ik conflicten op, hoe reageer ik op storend gedrag, hoe beïnvloed ik de waarden van leerlingen?

de sleutel
De Gordonmethode biedt waardevolle vaardigheden die enorm helpen het contact met kinderen te verbeteren waardoor er meer effectieve leertijd ontstaat. Het geeft je de sleutel tot effectief communiceren met leerlingen, collega's en ouders. 
Door de methode ontstaat meer zelfvertrouwen bij leerkrachten en leerlingen, kunnen conflicten zonder verliezers opgelost worden, leren kinderen rekening houden met anderen, leer je objectief naar gedrag van leerlingen kijken en duidelijk je grenzen stellen.

agenda    kosten    aanmelden