Kind in Contact - Barendrecht
Dunstan babytaal
<
Wat is Dunstan Babytaal?
Priscilla Dunstan, een Australische moeder, heeft ontdekt dat alle pasgeboren baby’s vijf geluiden maken, gebaseerd op reflexen waarmee ze aangeven of ze honger hebben, moe zijn, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben of ongemak hebben aan de huid (bv. een vieze luier, te warm, te koud). Met een goede uitleg van de verschillen tussen deze geluiden en met voorbeelden van baby’s die deze geluiden maken kan iedereen de geluiden leren herkennen en direct weten wat de baby nodig heeft.

voordelen van de methode
Goed in kunnen schatten wat de behoeften zijn van je baby en daarnaar kunnen handelen verstevigt de band met je kindje en neemt veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap.   
Huilen is een directe vorm van communicatie van je kindje. Je krijgt  directe feedback zodat je niet meer hoeft te gissen naar wat je baby nodig heeft. Dit helpt je om je rustig te voelen, meester van de situatie te zijn en goed afgestemd te zijn op je baby.
 
Doordat je de behoeften van je baby kent kunnen jullie samen een routine ontwikkelen die daarop is afgestemd. Iedere baby is een individu en door de Dunstan Methode kan je je baby vertrouwen als de beste gids voor zijn eigen verzorging.

Je kunt de methode gebruiken bij baby's van 0 - 3 maanden oud.

voor wie?
De cursus is bestemd voor zwangeren in de laatste fase van hun zwangerschap ter voorbereiding op het ouderschap en voor ouders die net een kindje hebben gekregen.
Ook vaders zullen zich met Dunstan babytaal meer betrokken voelen bij de dagelijkse zorg voor hun baby. Zij leren zich meer te richten op de behoeften van hun baby waardoor zij een betere band met hun kindje krijgen. Ouders zullen meer op dezelfde golflengte komen. 

de cursus
De cursus wordt in 1 avond in groepsverband gegeven en duurt ruim 1½ uur. Bij minimaal 3 aanmeldingen wordt een groep gestart.

Je kunt de cursus ook individueel bij je thuis volgen.

Als je na afloop van deze workshop besluit om een cursus Shantala Babymassage bij mij te gaan volgen, ontvang je 10% korting op de cursus Shantala babymassage.

een 2e bijeenkomst...
Na de eerste bijeenkomst gaan jullie thuis oefenen met de Dunstan Babytaal om je zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van je kindje.
Als je wilt kom ik daarna bij je thuis om:
  • ervaringen te bespreken
  • tips te geven om de geluiden goed te horen
  • eventueel door jullie gemaakte en opgestuurde opnames te bespreken en het oefenen van 'life'-geluiden
  • tips te geven om darmkrampjes te bestrijden
  • de combinatiegeluiden te oefenen
 
De 3 meest gestelde vragen:
1. Gebruiken baby’s een echte taal?
Je baby gebruikt geluiden en gebaren (reflexen) die worden veroorzaakt doordat het lichaam van je kindje reageert op een fysieke behoefte. Als aan deze behoeften niet wordt voldaan of als ze niet juist worden geïnterpreteerd, dan worden de huiltjes harder en raakt je baby van streek. Deze geluiden of ‘woorden’ vormen de basis van wat Dunstan Babytaal is genoemd.
2. Is Dunstan Babytaal moeilijk te leren?
Helemaal niet. Vanaf het moment dat je echt gericht gaat luisteren en bekend raakt met de geluiden die je baby maakt, zal je ze gaan begrijpen. 
3. Helpt deze methode mijn baby beter te slapen?
Wanneer je kindje blij en tevreden is zal je merken dat hij of zij ook beter zal slapen. Wanneer je het geluidje voor ‘moe’ herkent en daarop reageert, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om het in slaap te helpen. Het is veel makkelijker om een vermoeide baby te helpen met in slaap komen dan een kindje dat eigenlijk nog wakker is of juist oververmoeid. Het wordt daardoor ook makkelijker om een slaap/waakritme te creëren dat goed is afgestemd op de behoeften van je baby.
agenda    kosten    aanmelden