Kind in Contact - Barendrecht
Shantala babymassage
<
Waarom babymassage?
Het gebruiken van onze handen om te genezen en te kalmeren is zo oud als de mensheid zelf. In veel culturen is het dan ook vanzelfsprekend om baby’s te masseren. Door de baby aan te raken ontstaat er contact en warmte, voor de baby een geruststelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan.
 
Babymassage is een ontspannen en liefdevolle manier om je baby beter te leren kennen. Het is een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging. 
Babymassage werkt ontspannend bij darmkrampjes en onrustige baby’s. Het bevordert de groei, de doorbloeding van de huid en het stimuleert de zintuigen.
 
hechting
Door massage nemen stresshormonen bij de baby af en neemt het gemoedshormoon oxytocine toe. Zo stimuleer je de hechting tussen jou en je baby. Dat is niet alleen voor nu, maar ook voor later heel belangrijk want het kan veel gedragsproblemen voorkomen.

groepscursus
Een groepscursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur.
aantal deelnemers: 3 per cursus
 
Als je met 2 andere moeders een cursus wilt volgen op een ander tijdstip dan kunnen we daar in overleg vast uitkomen. Neem gerust contact op.
 
individuele cursus babymassage
Het is ook mogelijk individueel een privécursus bij jou thuis te volgen. Deze cursus bestaat uit 3 lessen. Ook partners kunnen dan meedoen zodat ze leren hoe ze de band met hun baby extra kunnen verstevigen.
 
De massage is voor baby’s tussen 8 weken en 8 maanden oud.
agenda    kosten    aanmelden