Kind in Contact - Barendrecht
huilen, boos zijn, ruzie
<
Boosheid en verdriet horen bij het leven. En huilen, boos zijn en ruzie maken zijn manieren van kinderen om duidelijk te maken dat zij een behoefte hebben, of om hun frustraties te verwerken. Maar als ouder is het vaak lastig om op een opbouwende manier met deze gevoelens van je kind om te gaan. Vaak weet je niet hoe je effectief kunnen reageren en je kind kan helpen om te gaan met de emoties die het overspoelen. 

Deze training geeft je inzicht in de achtergrond en betekenis van huilen en boosheid. Je krijgt vaardigheden aangereikt waarmee je ruimte kunt geven aan emoties en waarmee je grenzen leert stellen aan ongewenst gedrag.

De emoties waar we ons in deze training vooral op richten zijn 'angst', 'verdriet' en 'boosheid' , omdat dat vaak moeilijke emoties zijn om mee om te gaan. Je zult leren hoe je je kind dat door deze emoties wordt overvallen, emotioneel kunt ondersteunen.

Als ouder zul je merken dat er door de vaardigheden waar je mee aan de slag gaat, sneller rust ontstaat. Rust in jezelf en rust in je kind.

Het effect van de training bij kinderen:
- toename van het zelfvertrouwen
- groeien van een positiever zelfbeeld
- voorkomen/verminderen van agressief gedrag
agenda    kosten    aanmelden